A tárgyi emlékek elengedése 

A tárgyi emlékek elengedése 

A legtöbben nehezen engedjük el azt, ami egyszer már a miénk lett. Pedig az elengedésre óriási szükségünk van. Többek között azért is, mert rengeteg tárgy vesz bennünket körül – ahogy azt James Baraz mindfulness meditációs tréner is állítja. Több, mint amire szükségünk van. Gyakran felhalmozunk, raktározunk, tárolunk indokolatlanul sok dolgot. És ami talán a legfontosabb: ezek közül több olyan akad, amelyekre nemhogy szükségünk nincs, hanem egyenesen rossz hatással vannak ránk. Rossz emlékeket keltenek, leszívják az energiánkat – ráadásul mindezt észrevétlenül teszik. Ezért sokszor nem vagyunk tudatában, miben gyökerezik a valódi problémánk, csak azt tapasztaljuk, hogy ingerlékenyek, fáradtak vagy levertek vagyunk.

Sok esetben belátjuk józan ésszel, hogy egy tárgyat el kellene engedni, mert nincs rá ésszerű magyarázat, hogy tovább őrizgessük, ugyanakkor érzelmileg még mindig erős kötődést érzünk iránta. Ott állunk, mérlegelünk, és azt érezzük, hogy nem tudunk dönteni: ha megválunk tőle, lelkiismeret-furdalásunk lesz. Ha megtartjuk, tovább nyomaszt, hiszen használati értéke már nincs, csak a fiók alján lapul továbbra is és foglalja a helyet. 

Ha Neked is ismerősek ezek az érzések, és szeretnél ezen változtatni, keress meg.

Az elengedés csodás hatását már rövid időn belül is megtapasztalhatjuk: először lelkileg könnyebbülünk meg, felszabadultabbnak érezzük magunkat, majd az életünk különböző területein lévő elakadások is megszűnnek, kinyílnak az eddig zárva lévő kapuk, megszületnek a megoldások.

További ötletekért, hírekért csatlakozz a csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/132717948706258

Elengedés

Elengedés

Ezekben a napokban számba vesszük, kiktől is kellett búcsút vennünk eddigi életünk során, kiket kellett elengednünk – akaratunkon kívül. Temetőt látogatunk, gyertyát gyújtunk, emlékezünk.

Az elengedés azonban ennél többrétű. Hosszú a lista, ha alaposan végiggondoljuk, mi mindentől kell olykor megválnunk, mennyi mindent kell időről időre elengednünk:

  • kapcsolatokat
  • kellemetlen emlékeket
  • be nem teljesülő célokat
  • programokat
  • elvárásokat
  • tárgyakat
  • bármit, amiről úgy érezzük, hogy sok, hogy terhes, hogy felesleges és hogy nyomaszt